fbpx

Skimmelsvamp - Speciale i skimmelsvamp i boliger og boligforeninger

laboratorium

I OBH-Gruppen er vi specialister i at finde årsagen til skimmelsvamp

I en boligforening er det vigtigt at få konstateret årsagen til skimmelsvamp i bygningen hurtigt. Er skimmelsvampvæksten pludseligt opstået efter en vandskade eller stammer fugtskaden fra eksempelvis et sprængt vandrør i bygningen eller stammer det fra forkert brug af bygningen? Det kan have forsikringsmæssig stor betydning at finde skadeomfang og årsagen til skimmelsvamp.

OBH-Gruppen er en af Danmarks førende virksomheder indenfor skimmelsvampsundersøgelse og -rådgivning. 

Vores miljø- og sundhedsteam består af meget erfarne eksperter ligefra vores bygningslaboratorium til analyse af skimmelsvampstest til dygtige og erfarne indeklimarådgivere til at foretage bygningsundersøgelser af alle typer bygninger.

I OBH-Gruppen har vi stor erfaring med fugtmåling og rådgivning vedrørende skimmelsvamp. Vi er certificeret af Astma Allergi Danmark til at lave en grundig undersøgelse for skimmelsvamp. Det giver sikkerhed for seriøs byggeteknisk rådgivning. Har du spørgsmål skimmelsvamp og indeklima, er du velkommen til at kontakte os.

Har du mistanke om skimmelsvamp? Så er du altid velkommen til at kontakte os for et uforpligtende tilbud på en bygningsundersøgelse.

Vi tilbyder følgende inden for skimmelsvamp: 

  • Fugt- og skimmelsvampeundersøgelse
  • Skimmelsvamp tests
  • Hurtig levering med skimmelsvampeanalyser på eget laboratorium
  • Saneringsvejledning
  • Udarbejdelse af kravsspecifikation til udbud
  • Gennemførelse af udbud på skimmelsanering
  • Kvalitetssikring efter sanering
  • Dokumentation og rapportering
  • Kurser, temadage og faglige indlæg

Hvordan ser skimmelsvamp ud?

Skimmelsvamp viser sig som grønne, sorte, brune eller hvide pletter eller skjolder, der ofte har en lodden overflade. Skimmelsvamp ses som en lodden overflade i forskellige farver fra hvid og lys grå over det gullige, rødlige eller grønlige til helt sorte nuancer (skimmel) og lugter ofte muggent.

Årsag til skimmel og skimmelsvampevækst er altid fugt, som kan komme i en bygning af mange forskellige grunde. Det kan f.eks. skyldes oversvømmelser fra et skybrud, konstruktionsfejl eller forkert brug af bygningen.
Skimmelsvamp kan fremvokse i vores bygninger, når fugtniveauet bliver for højt. Det kan ske på stort set alle opfugtede overflader, da der altid vil være organiske næringsstoffer tilstede.

Skimmelsvamp vokser primært i overfladen og nedbryder ikke materialer, som de trænedbrydende svampe gør. Angrebet træ styrkesvækkes derfor ikke, og i det hele taget er skimmel ikke farlig for bygningen.

Vækst af skimmelsvampe i boligen er i stedet et problem for beboerne, da sporer og andre mikropartikler frigives til indeklimaet. Ved eksponering for skimmelsvampe i indeklimaet får nogle personer en allergisk reaktion, mens andre oplever irritation fra slimhinder og luftveje og symptomer som hovedpine, koncentrationsbesvær og svimmelhed. I nogle situationer kan bekymring for skimmelsvampe også udløse ubehag.

Hvor findes skimmelsvamp?

Selv om skimmelsvamp kan sidde synligt på vægge, gulve eller lofter, kan de også gemme sig på steder, hvor de er svære at opdage - typisk i hulrum som f.eks. krybekældre, tagrum, gulvkonstruktioner, vægge, og skunke eller bag tapet. Du kan opdage den skjulte vækst ved at tapetet løsner sig, eller der kommer en muggen lugt i rummet eller ved fodpanelerne.

Vidste du... at over halvdelen af de rapporterede indeklimaproblemer skyldes skimmelsvamp i konstruktionerne, som i de fleste tilfælde betyder skjult skimmelsvamp?


 

Video vejledninger

Se en videovejledning, DNA test
Ring til os i dag
7678 4733
Eller send os en email:
obh@obh-gruppen.dk

Kontakt bygningslaboratoriet

Mads Peacock 01
Mads Peacock
Laboratorieleder

7678 4606
2726 4606
mpe@obh-Gruppen.dk

 

Louise Hermansen
Louise Hermansen
Cand. Scient.
7678 4538
loh@obh-Gruppen.dk

 

Mette Fransson
Mette Fransson
Laborant

7678 4856
mfr@obh-Gruppen.dk

 

Tina Eckardt 01
Tina Eckardt
Laborant

7678 4586
tec@obh-Gruppen.dk
trustpilot-nr1

Kontakt OBH-Gruppen A/S Rådgivende ingeniører