fbpx

Blower door-test

Skal du have tæthedsprøvet en bygning, så skal du bestille en blower door-test fra OBH. Vi tilbyder i OBH-Gruppen landsdækkende blower door-test af alle typer ejendomme.

Certificeret i blower door-test - alle typer bygninger


Vi er certificeret af Bureau Veritas til at udføre tæthedsprøve af alle typer bygninger i hele landet.  

Med en blower door-test kan vi måle en bygnings tæthed eller utæthed.

Blower door-test er en metode, der anvendes til at trykprøve en bygning, og hvor der ved testen påmonteres en ventilator i en af erhvervsejendommens døre. Herefter bliver alle ventilationskanaler og aftræk lukket.

 

blower door2Hvad gør en blower door-test?

En blower door-test sætter bygningen under over- eller undertryk og på den måde kan blower door-testen dokumentere, hvor tæt/utæt bygningen er. 

Undertrykket fra en blower door-test medfører, at luften, for at udjævne undertrykket, finder vej ind i huset via husets utætheder i klimaskærmen. Luftgennemstrømningen fra blower door-testen som i løbet denne proces kører gennem huset, måles og udtrykkes som et gennemsnit i liter pr. sekund pr. kvadratmeter (l/s pr. m2).

Ved hjælp af blower door-testen laves en udførlig rapport med en beskrivelse af om en ejendom er "bestået" eller "dumpet" efter de gældende krav fra bygningsreglementet.

Hvis bygningen dumper og ikke overholder kravene i bygningsreglementet, kan de konkrete fejl findes gennem en termografering forudsat, at forholdene til termografering er tilstede. Hvis bygningen består og overholder kravene i bygningsreglementet, afleveres en rapport indeholdende dokumentation af de fundne data.


Hvorfor en blower door-test?

Blower door-test måler hvor tæt en ejendom er, og der er flere grunde til, at en ejendom bør være tæt.

Hvis ejendommen er utæt, slipper varmen ud, og du skal bruge meget mere energi for at holde bygningen opvarmet.

Når den varme luft slipper ud i konstruktionerne vil der typisk dannes kondens, som kan give problemer med råd, svamp og dårligt indeklima.

Ulemper ved et utæt hus:

  • Varmen slipper ud
  • Varmeregningen bliver dyr
  • Stort CO2-udslip
  • Dårlig komfort med træk og kolde vægge og gulve
  • Varm luft, som indeholder meget fugt, kan trænge ud i de koldere konstruktioner. Fugten sætte sig som kondens, og det kan give råd og skimmelsvamp, så træet i tagkonstruktionen rådner.

Lufttæthed og bygningens energiforbrug hænger nøje sammen med, at utætte huse har et større energiforbrug.

Husets klimaskærm skal være så tæt, at den øvre grænse for luftskifte ikke overstiger 1,5 l/s pr. m2 opvarmet etageareal ved en trykprøvning med 50 Pa over- eller undertryk i bygningen. 

Hvem laver en blower door-test?

En uddannet energikonsulent med speciale i tæthedsprøvning udfører lufttæthedstesten med en blower door-test på den konkrete ejendom.

Kontakt os om blower door-test

Kunne du tænke at et uforpligtende tilbud eller vide mere om vores blower door-test og energirådgivning, så er du altid velkomne til at kontakte os.
 

Links om blower door-test 

Blower door test - energistyrelsen 

Bureau Veritas logo
Ring til os i dag
7020 1232
Eller send os en email:
kontakt@obh-gruppen.dk


Vi vender tilbage indenfor
24 timer på hverdage.

Kontakt - Blowerdoor

Jimmi Skovgaard Hansen
Jimmi Skovgaard Hansen
Produktionschef

7020 1232

 

trustpilot-nr1

Kontakt OBH-Gruppen A/S Rådgivende ingeniører