fbpx

Energimærkning - Danmarks største


Energimærkning erhverv

energimaerkning erhverv illustration
Vil du sælge eller udleje din erhvervsejendom, så skal du bestille en lovpligtig energimærkning af erhverv inden erhvervsejendommen kan sættes til salg eller udlejes.

Ligesom for enfamiliehuse og flerfamiliehuse gælder det, at der skal fremlægges en gyldig energimærkning, når erhverv skal sælges, udlejning og nybyggeri. Energimærkning af erhverv skal laves ved udlejning af erhvervsbyggeri og erhvervslejligheder samt overdragelse af erhvervsandele og – anparter.

I Danmark har bestræbelserne på energieffektivisering resulteret i lovkrav om energimærkning af bygninger – herunder skærpede krav til nybyggeri.

Energimærkningen af erhverv er lovpligtig ved:

  • Salg – ved annoncering
  • Udlejning – ved udskiftning af lejer
  • Nybyggeri – ved færdigmelding

Derudover skal større bygninger fra 1.000 m2 energimærkes regelmæssigt, ligesom offentligt ejede bygninger er underlagt krav om gyldigt energimærke.

 

Energimærkning erhverv i energiklassen fra A til G

På samme måde som alle nye hårde hvidevarer bliver forsynet med et mærke, der fortæller hvor energieffektive de er, fortæller en bygnings energimærke, hvad man kan forvente af energiforbruget.

Energimærkning indeholder udover en karakter fra A til G, også konkrete forslag til energibesparelser, som kan løfte
energiklassen på bygningen.

Energistyrelsen har pr. 8. september 2013 ændret energimærkeskalaen for energimærkning af bygninger.
Baggrunden for ændringen er dels at synliggøre sammenhængen mellem Bygningsreglementets krav og selve energimærket, dels at nybyggeri, der opfylder Bygningsreglementet 2020, nu er repræsenteret på skalaen.

Det tidligere A2 svarer til det nuværende A2010. A1 er opdelt i A2015 og A2020. Tallet henviser til det Bygningsreglement, som bygningen opfylder. Energimærket B svarer fortsat til opfyldelsen af Bygningsreglement 2008's (BR08) krav.

0 ernergimaerke alle str2

Energiklassen er det nye salgsparameter. Ved annoncering af hus til salg, skal energiklassen oplyses, så køber kan medtage energiforbruget
i sine overvejelserOplysningsskema til energimærkning erhverv

Interviewskema til brug ved energimærkning af ejendom.

Interviewskema her 

 

Forøg værdien af din ejendom

Uanset hvordan din ejendoms "karakterbog" ser ud, så er der ofte mulighed for at øge værdien gennem energibesparelser.
Forslagene til besparelser i energiforbruget er opdelt i forslag, der:
  • Alene ved energibesparelsen tjener investeringen hjem
  • Bør overvejes, når du ønsker at renovere ejendommen

Samtidig med, at du minimerer udgifter til energiforbrug, kan du forøge værdien af dine bygninger ved at gennemføre nogle eller alle besparelsesforslag i energimærkningen.

Bestil energimærkning hos OBH-Gruppen

Få energimærkningen udført af OBH-Gruppen af jeres erhvervsejendom, butik eller erhvervsdomicil. Vi er specialister i at udføre et energimærke af høj kvalitet med lokale OBH energikonsulenter i hele landet, som alle er certificeret og godkendt til at lave energimærkning.


 
Vi har mange års erfaring i energimærkning af ejendomme i Danmark både de helt store erhvervsejendomme og bygninger. Vi har bl.a. lavet energimærkning af alle universiteterne i Danmark, de største butikker og butikscentre samt har vi udført energimærkning for mange af de helt store boligselskaber og kommuner. Vi har erfaringen og ekspertisen til alle typer ejendomme, når det gælder at lave energimærkning af høj kvalitet. 

Kontakt OBH-Gruppen A/S Rådgivende ingeniører