fbpx

Skimmelsvamp

Fugt og skimmelsvamp i erhvervsejendomme og kontorer kan føre til gener og i svære tilfælde sygdom ved længerevarende ophold i lokalerne. Det kan føre til klager om arbejdsmiljø og udløse indberetning til Arbejdstilsynet. Men det kan også være en forløber for trænedbrydende svampe, som er alvorlige for bygningen.

 

Hvor ser man ofte skimmelsvamp?

Selv om skimmelsvamp kan sidde synligt på vægge, gulve eller lofter, kan de også gemme sig på steder, hvor de er svære at opdage, typisk i hulrum som f.eks. krybekældre, gulvkonstruktioner, lofter, vægge, tagrum og skunke eller bag tapet. Du kan opdage den skjulte vækst ved, at tapetet løsner sig, eller der kommer en muggen lugt i rummet eller ved fodpanelerne. Skjult skimmelsvamp kan opdages ved DNA-prøver uden destruktive undersøgelser.


Aspergillusflavuscolony

 

Hvordan ser skimmelsvamp ud?

Skimmelsvamp ses som en lodden overflade i forskellige farver fra hvid og lys grå over det gullige, rødlige eller grønlige til helt sorte nuancer (skimmel). Skimmelsvamp lugter ofte muggent.

Mistanke om skimmelsvamp i bygningen?

OBH-Gruppen er en af Danmarks førende virksomheder indenfor skimmelsvampundersøgelse og -rådgivning.

Vores miljø og sundhedsteam består af meget erfarne eksperter ligefra vores bygningslaboratorium til analyse af skimmelsvamptest til dygtige og erfarne indeklimarådgivere til at foretage bygningsundersøgelser af alle typer bygninger.

I OBH-Gruppen har vi stor erfaring med fugtmåling og rådgivning vedrørende skimmelsvamp. Det giver sikkerhed for seriøs byggeteknisk rådgivning. Har du spørgsmål til skimmelsvamp og indeklima, er du velkommen til at kontakte os.

Video vejledninger

Se en videovejledning, DNA test
Ring til os i dag
7678 4733
Eller send os en email:
obh@obh-gruppen.dk

Kontakt bygningslaboratoriet

Mads Peacock 01
Mads Peacock
Laboratorieleder

7678 4606
2726 4606
mpe@obh-Gruppen.dk

 

Louise Hermansen
Louise Hermansen
Cand. Scient.
7678 4538
loh@obh-Gruppen.dk

 

Mette Fransson
Mette Fransson
Laborant

7678 4856
mfr@obh-Gruppen.dk

 

Tina Eckardt 01
Tina Eckardt
Laborant

7678 4586
tec@obh-Gruppen.dk
trustpilot-nr1

Kontakt OBH-Gruppen A/S Rådgivende ingeniører