fbpx

Hvid tømmersvamp - Trænedbrydende svampe

Hvid tømmersvamp OBH-GruppenHvid tømmersvamp (Antrodia sp.) er en fællesbetegnelse for flere svampearter, som er nært beslægtede. Ved angreb af hvid tømmersvamp er der risiko for kraftig nedbrydning og styrkesvækkelse af træet med risiko for konstruktionssvigt.

Træ under nedbrydning af hvid tømmersvamp vil svækkes. Der fremkommer skrumperevner og sprækkeklodser på langs og tværs af træets fibre, og det vil forårsage en nedbrydning.

Hvid tømmersvamp vil gå i dvale, og nedbrydningen vil standse, hvis fugtkilden identificeres og elimineres. Det anbefales altid at have en kyndig rådgiver som OBH-Gruppen med, hvis man har mistanke om en trænedbrydende svamp i sin bygning.

Hvordan ser hvid tømmersvamp ud?

Hvid tømmersvamp danner hvide eller let farvede frugtlegemer og under gunstige betingelser også hvide myceliestrenge.

OBH Gruppen Hvid toemmersvamp 02

Hvad er vækstbetingelserne for hvid tømmersvamp?

Hvid tømmersvamp fremkommer fortrinsvist i nåletræ med høj træfugtighed. De ideelle vækstbetingelser for hvid tømmersvamp er ca. 28 grader celsius og konstant træfugtighed.

Hvid tømmersvamp tåler også periodisk udtørring, og svampen kan ligge i dvale i tørt træ i mange år og derefter komme i vækst igen, hvis der på ny bliver tilført fugt.

Har du mistanke om hvid tømmersvamp?

Har du mistanke om hvid tømmersvamp i din bygning, så er det vigtigt at få professionel hjælp og rådgivning. Er din bygning først alvorligt angrebet af hvid tømmersvamp eller en anden trænedbrydende svamp, så er det vigtigt at få bestemt svampen/svampene, at finde årsagen, at få stoppet svampens vækst, at få udbedret skaderne og efterfølgende at forebygge et nyt angreb.

Trænedbrydende svampe kræver professionel rådgivning og hjælp, hvis du vil sikre, at svampen ikke bliver et tilbagevendende fænomen. Men er der tale om en af de mindre alvorlige arter, og stoppes angrebet i tide, behøver en udbedring ikke nødvendigvis være omfattende og dyr.


NYHED - Har man mistanke om asbest, skimmelsvamp, trænedbrydende svampe eller materialetest af bygningsdele, så lancerer OBH-Gruppens bygningslaboratorie en ny ekspresservice med mulighed for dag-til-dag svar i det meste af landet til skadeservicefirmaer, håndværkere, forsikringsselskaber og boligforeninger i alle større byer. Bestil afhentning her Ring til os og bestil en undersøgelse for hvid tømmersvamp

Har du mistanke om trænedbrydende svampe, herunder hvid tømmersvamp, så kontakt OBH-Gruppen. Vi er i OBH-Gruppen et rådgivende ingeniørfirma med eget bygningslaboratorium, som er specialiseret i indeklima og trænedbrydende svampe, herunder også hvid tømmersvamp. Vi tilbyder både at lave materialeundersøgelser på vores bygningslaboratorium, og vi udfører også gerne bygningsundersøgelser.

Vi har eksisteret siden 1965 og rådgiver både private, det offentlige, boligforeninger og virksomheder om trænedbrydende svampe.
Ring til os i dag
7678 4733
Eller send os en email:
obh@obh-gruppen.dk

Kontakt bygningslaboratoriet

Mads Peacock 01
Mads Peacock
Laboratorieleder

7678 4606
2726 4606
mpe@obh-Gruppen.dk

 

Louise Hermansen
Louise Hermansen
Cand. Scient.
7678 4538
loh@obh-Gruppen.dk

 

Mette Fransson
Mette Fransson
Laborant

7678 4856
mfr@obh-Gruppen.dk

 

Tina Eckardt 01
Tina Eckardt
Laborant

7678 4586
tec@obh-Gruppen.dk
trustpilot-nr1

Kontakt OBH-Gruppen A/S Rådgivende ingeniører