fbpx

Skimmel

 I OBH-Gruppen tilbyder vi kommuner og offentlige institutioner, universiteter, gymnasier, skoler, daginstitutioner m.m. en faglig og professionel byggeteknisk rådgivning i håndtering af skimmel sager.

Skimmel kan være både være synlig og skjult i konstruktionerne

Skimmel kan både være synlig og skjult skimmelsvamp. Skimmel er mikroskopiske svampe, som spreder sig gennem luften ved hjælp af sporer. Er forholdene tilstede i form af fugt, vil skimmelsvamp begynde at vokse og brede sig. Skimmel lever af organisk materiale og trives på bl.a. træ, gipsplader, krydsfiner og i støv og på tapet og tæpper.

Årsag til skimmel i bygningen

Problemer med skimmel kan skyldes manglende eller utilstrækkelig fugtspærre i bygningens mur- eller gulvkonstruktion eller andre konstruktionsmæssige fejl og mangler. Desuden kan problemerne med skimmel opstå som følge af vandskader i bygningen.

Årsagerne til skimmel i en bygning kan være mange. Fælles for årsagerne er, at de relaterer sig til mængden af organisk materiale og fugtigheden, da disse er skimmelsvampens eksistensgrundlag. Organisk materiale findes overalt i vores bygninger, eksempelvis træ, tæpper, tapet og ganske almindeligt støv. Derfor er det altafgørende for, om der forekommer skimmelvækst, om der er en høj fugtighed i boligen. For høje luftfugtigheder i bygningen kan skyldes konstruktionsmæssige forhold, vandskader eller uhensigtsmæssig brug af ejendommen.


OBH Gruppen G6Z8422

En grundig og uvildig kortlægning af et skimmelomfang i en bygning kræver både en byggeteknisk og mikrobiologisk viden – og den har vi i OBH-Gruppen.


Vi tilbyder inden for skimmel:

 • Undersøgelse ved mistanke om skimmel
 • Omfangsbestemmelse af skimmel
 • Risikovurdering af ejendomme
 • Indeklimascreening: En overordnet gennemgang af en bolig med henblik på at skabe et overblik over mulige risikoområder og vurdere, om der er behov for mere uddybende bygningsundersøgelser.
 • Årsagsbestemmelse af skimmel
 • Analyse af forskellige skimmelsvamp test på eget indeklimalaboratorium
 • Unik DNA-skimmelsvamptest 
 • Saglig kommunikation til involverede parter
 • Bygningseftersyn for fugt og skimmelvurdering af skoler, institutioner, erhvervsbygninger og boliger samt en handlingsplan for renovering
 • Kursus for teknikere 
 • ERFA - vi tilbyder løbende ERFA-møder med erfaringsudveksling mellem ansatte i kommuner og offentlige institutioner, hvor vi gennemgår de bedste løsninger og cases. Vi vil på den måde gerne fremme den bedste løsning

Mistanke om skimmel? Så er du velkommen til at kontakte os

OBH-Gruppen er én af Danmarks førende virksomheder indenfor skimmelsvampundersøgelser og -rådgivning. 

Vores miljø- og sundhedsteam består af meget erfarne eksperter ligefra vores bygningslaboratorium til analyse af skimmelsvamptest til dygtige og erfarne indeklimarådgivere til at foretage bygningsundersøgelser af alle typer bygninger. 

OBH-Gruppens indeklimarådgivere er specialiserede i deres fag- og arbejdsområde samt certificeret til at lave en grundig skimmelsvampundersøgelse. En skimmelsvampundersøgelse udføres af specialuddannede og erfarne medarbejdere, der har den faglige viden og det nødvendige tekniske udstyr til at lave en kompetent skimmelsvampundersøgelse og -vurdering.

Video vejledninger

Se en videovejledning, DNA test
Ring til os i dag
7678 4733
Eller send os en email:
obh@obh-gruppen.dk

Kontakt bygningslaboratoriet

Mads Peacock 01
Mads Peacock
Laboratorieleder

7678 4606
2726 4606
mpe@obh-Gruppen.dk

 

Louise Hermansen
Louise Hermansen
Cand. Scient.
7678 4538
loh@obh-Gruppen.dk

 

Mette Fransson
Mette Fransson
Laborant

7678 4856
mfr@obh-Gruppen.dk

 

Tina Eckardt 01
Tina Eckardt
Laborant

7678 4586
tec@obh-Gruppen.dk
trustpilot-nr1

Kontakt OBH-Gruppen A/S Rådgivende ingeniører