fbpx

zoo 03

Skildpadderne foretrækker tropisk miljø, de eksotiske fugle bygger rede i regnskov, og pingvinerne kræver iskoldt terræn. Dyrene i Odense ZOO stiller forskellige krav til bygningernes funktionalitet, og det gør udarbejdelsen af drift- og vedligeholdelsesplaner for havens bygninger til en både utraditionel og spændende opgave for OBH-Gruppen.

OBH-Gruppens ingeniører kender efterhånden dyrene i Odense ZOO ved fornavn efter at have udarbejdet drift- og vedligeholdelsesplaner for 38 anlæg samt administrationsbygninger og belægninger i haven.
Drift- og vedligeholdelsesplanerne har til formål at sikre Odense ZOO mod uforudsete udgifter. Gennem grundig besigtigelse af parkens anlæg og bygninger bidrager drift- og vedligeholdelsesplanerne med et fyldestgørende overblik over den byggetekniske tilstand af havens anlæg, *samt en prioritering af udbedringer og vedligeholdelse.

Vi har i OBH gennemgået bygninger og anlæg med fokus på klimaskærm, og har efterfølgende udarbejdet tilstandsvurderinger, der inkluderer et *10-årigt budget, restlevetider og anbefalede prioriteringer i forhold til det vedligeholdelsesarbejde, som det haster med at få gennemført, samt den vedligeholdelse, der skal udføres inden for de kommende 5-15 år.

Gammelt bindingsværkhus i Odense Zoo

En utraditionel opgave

Odense ZOO åbnede første gang i 1930. De første dyr i haven var to aber, en påfugl, et dådyr, et muldyr, nogle skader og marsvin.
I løbet af de seneste to årtier har haven udvidet ad flere omgange, blandt andet med et nyt anlæg til tigere i 1998, nyt anlæg til chimpanser i 1999, et oceanium i 2001, nyt anlæg til kæmpeskildpadder i 2006 og et nyt afrikanske savanneområde i 2011.

De mange anlæg består af atypiske bygninger i forskellig byggestil med store forskelle i indeklima fra bygning til bygning. Det har gjort opgaven med drift- og vedligeholdelsesplaner anderledes og utraditionel. Et kænguruhus og et oceanium er ikke den type bygninger, som OBH-Gruppen normalt laver drift og vedligehold på, og derfor var det nødvendigt at udfordre de sædvanlige metoder og tænke ud af boksen.

Giraffer i Odense ZOO - OBH-Gruppen har leveret drift- og vedligeholdelsesplaner

Et spadestik dybere

Tæt dialog med Odense ZOO har fra begyndelse til slut sikret stor enighed om detaljeringsgraden i arbejdet. Det betyder, at Odense ZOO og OBH-Gruppen i fællesskab er nået frem til et udgangspunkt for drift- og vedligeholdelsesplanerne, der omfatter et fokus på ’need to have’.

Det betyder for eksempel, at der i drift- og vedligeholdelsesplanerne er mindre fokus på træ, der trænger til maling, og at det i højere grad er de bygningsdele, der er under nedbrydning, og som bør udskiftes, der er i centrum.
Ring til os i dag
7021 7240
Eller email:
obh@obh-gruppen.dk

Kontakt OBH-Gruppen A/S Rådgivende ingeniører