fbpx

Pr. 1. oktober 2020 indføres en ny ordning for tilstandsrapporter og eleftersyn.

Hent Sikkerhedsstyrelsens folder om den nye ordning her.

Eksempel på ny tilstandsrapport

Eksempel på ny eleftersynsrapport.

Hvad betyder de nye rapporter for boligsælgere

Den største forandring i de nye rapporter er en ny helt måde at vurdere fejl og skader. Hvor man tidligere vurderede efter en K1, K2 og K3 skala, ændres symbolerne i  tilstandsrapporten til rød, gul og grå huse og i eleftersyn kommer nye ikoner, som markerer hvor alvorlige ulovlige installationer er.


Det vil naturligvis give anledning til spørgsmål indtil den nye ordning er blevet kendt. Du kan finde svar på det meste herunder, og vi står selvfølgelig også til rådighed hvis du har yderligere spørgsmål.

Overgangsordning

 • Alle tilstandsrapporter efter gammel ordning er gyldige til udløbsdato.
 • Der kan laves allonger til tilstandsrapporter, som er lavet efter den gamle ordning indtil den 31 marts 2021, så længe rapporten er gyldig.
 • Fornyelser, som laves efter 1. oktober 2021, udføres efter den nye ordning.

Se video hvor Sikkerhedsstyrelsen fortæller om den nye ordning:


Den nye tilstandsrapport

Den nuværende måde at markere fejl og skader i tilstandsrapporten med K1, K2 og K3 er velkendt for de fleste. Fra 1. oktober 2020 ændres vurderingerne, så fejl og skader markeres med farvede symboler ud fra hvor alvorlige og akutte skaderne er.

Nyt huseftersyn forklaring
K1 markeres med grå, og K2 og K3 med gul eller rød. Man kan ikke direkte oversætte fra gammel til ny ordning, så en K2 bliver til gul, og K3 til rød.

red husKritiske skader
Skader ved bygningsdelen, som allerede har medført eller vil medføre, at bygningsdelens funktion svigter på kort sigt. Dette svigt kan medføre eller kan allerede have medført skader på andre bygningsdele.
yellow husAlvorlige skader
Skader ved bygningsdelen, som vil medføre, at bygningsdelens funktion svigter på længere sigt. Dette svigt kan medføre skader på andre bygningsdele.
grey husMindre alvorlige skader
Skader, som ikke har nogen indflydelse på bygningsdelens eller bygningens funktion.
sort husMulige skader
Forhold ved bygningsdelen, som bør undersøges for at afklare, om det er en skade. Det kan være en kritisk eller en alvorlig skade. Derfor bør du afklare den mulige skades omfang og konsekvenser. Hvis du vælger at købe ejendommen, uden at forholdet er undersøgt nærmere, bærer du selv risikoen.

Det nye eleftersyn


I elinstallationsrapporten indføres nye symboler til markering af fejl på elinstallationer. Alle fejl i elinstallationerne er ulovlige.
Nogle er udelukkende ulovlige, mens andre både er ulovlige og indebærer risiko for brand og/eller stød. Alle fejl i oversigten kan have betydning for funktionsdygtigheden.

red ELRisiko
for brand

Ulovlige elinstallationer, der indebærer risiko for brand.
yellow ELRisiko
for stød

Ulovlige elinstallationer, der indebærer risiko for elektrisk stød.
Ulovlig ELUlovlige elinstallationer
Elinstallationer, der ikke lever op til de standarder og lovkrav, der gjaldt, da installationen blev udført
UN ELUndersøges nærmere
Forhold ved elinstallationerne, der bør undersøges nærmere for at afklare, om der er en fejl. Det kan være en fejl med risiko for brand eller stød, og derfor bør du undersøge forholdet nærmere. Hvis du vælger at købe ejendommen, uden at forholdet er undersøgt nærmere, bærer du selv risikoen.


Kontakt os


Vil du sælge din bolig, så skal du bestille en OBH tilstandsrapport, eleftersyn og energimærkning - og nu kan du gøre det uden at tage penge op af lommen med det samme.

Hvis du har spørgsmål til den nye ordning, som boligsælger eller køber, er du meget velkommen til at kontakte os. 

Et OBH Huseftersyn giver dig 3 klare fordele:

1. Du får mulighed for at udskyde betalingen i op til 12 måneder

udskyd betaling ikonDer er nok at bruge penge på i forbindelse med et hussalg. Med OBH Huseftersyn kan du udskyde betalingen i op til 12 måneder. Du slipper altså for at skulle have penge op af lommen her og nu.


2. Du får alle 3 rapporter med kun ét besøg

3 rapporter ikonMed OBH-Gruppen skal du ikke koordinere mødetidspunkter med flere forskellige personer. Den bygningssagkyndige fra OBH laver alle tre huseftersyn på ét og samme besøg.


3. Du får en objektiv vurdering af din bolig

huseftersyn ikonDen bygningssagkyndig fra OBH-Gruppen har ingen interesse i at sælge dig noget. Han er kun interesseret i at give dig et objektivt billede af din boligs tilstand.Vi har stor erfaring med huseftersyn

Siden 1965 har OBH Rådgivende Ingeniører opbygget erfaring og ekspertise inden for danske boliger. Vi har mange års erfaring med at udarbejde tilstandsrapport af alle typer huse i Danmark lige fra fritidshuset i Skagen til et lille byhus på Bornholm. Vi tilbyder en landsdækkende service, og vi har lokale bygningssagkyndige ansat i alle områder af Danmark.

Så nemt er det at bestille en tilstandsrapport:

 • Du kontakter osVi stiller dig nogle spørgsmål, for at kunne give dig det et tilbud, som passer til dine behov.

 • Vi aftaler tid

  Du behøver kun én aftale. Vi kan nemlig klare 3 rapporter med kun ét besøg.

 • Den bygningssagkyndige besøger dig

  ...og samme konsulent laver alle 3 eftersyn med energimærkning, tilstandsrapport og eleftersyn.

 • Du modtager rapporterne tilstandsrapport, eleftersyn og energimærkning

 

 

 
Ring til os i dag
7021 7240
Eller email:
obh@obh-gruppen.dk

Kontakt OBH-Gruppen A/S Rådgivende ingeniører