fbpx

Strandvænget i Nyborg tager afsked med 50 års armeret beton

Den grønne oase ved Storebælt siger farvel til et halvt århundrede med grå beton. Nu skal den godt 30 fodboldbaner store grund omdannes til et af de mest spændende boligområder i Nyborg i nyere tid.

Bygherre: 5E Byg A/S
Entreprenør: 5E Byg A/S
Arkitekt: Harrebek Arkitekter A/S
Ingeniør: OBH-Gruppen
Nye spændense boliger på Strandvænget i Nyborg - OBH Rådgivende Ingeniører er med på opgaven


Det er netop her, hvor Fyns grønne natur møder Storebælts bølger, at den tidligere institution Strandvænget i de næste år bliver omdannet til et frodigt og livfuldt boligområde med nær kontakt til havet, naturlegeplads og den gamle offentlige park for foden af de kommende huse.

Strandvængets jernarmerede beton rives ned for at gøre plads til en helt ny bydel i Nyborgs nordlige ende. Den rustikke beton, der var fremherskende i de tidligere 70’ere, da Strandvænget som en solid fæstning så dagens lys, bliver erstattet af lyse mursten med gyldne metalfarvede vinduesrammer, altaner i transparente materialer og græs, der skal gro græs på taget af de kommende huse.

Et område med historie

Institutionen Strandvængets historie går tilbage til 1972, hvor bygningen blev opført som bosted for psykisk og fysisk handicappede. I november 2015 valgte Region Syddanmark at sætte Strandvænget til salg, og måneden efter blev det vedtaget, at bebyggelsen nu skulle benyttes som asylcenter. I 2016 lukkede asylcentret, og siden rømningen i 2017 har Strandvænget stået tomt.

Nu skal Strandvængets 21.000 etagemeter rives ned og i løbet af de kommende år erstattes af forskellige bebyggelser på området, der retter sig mod børnefamilier, seniorer og bofællesskaber. Fælles for alle boliger er, at området vil blive ved med at være gavmild på natur, strand, park og overdådig havudsigt.

Havudsigt serveres ligeligt for alle

Den første bebyggelsen vil bestå af toetagers længebygninger, der forbinder niveauforskellen fra plateauet i nord til parkens begyndelse mod syd. Her er en etage til forskel, som udnyttes til at give flest mulige udsigt til parkens åbning mod vandet.

Længerne indeholder lejligheder i varierende størrelse fra 75 til 130 kvadratmeter, og de vil alle være med enten terrasser, altan eller taghave.

Boligerne vil ikke være med indhegnede private haver, men derimod vil mellemrummene mellem huslængerne fremstå som fællesarealer og servere udsigten ligeligt for alle, der bevæger sig i området.


plan strandhojen

47 Boliger på vej i det nye Strandhøjen

Det nye område omkring Strandvænget udvikles i et tæt samarbejde med Nyborg kommune, 5E Byg A/S som bygherre og totalentreprenør. De første 47 boliger er på vej og her har arkitektfirmaet Harrebek Arkitekter slået stregerne for nogle spændende boliger, som passer ind i de naturspændende omgivelser. Land+ er landskabsarkitekt og OBH er ingeniør på opgaven.

5E Byg har lavet en spændende hjemmeside om projektet - se mere på : https://strandhoejen.dk/


Ring til os i dag
7021 7240
Eller email:
obh@obh-gruppen.dk

Se flere projekter

Kontakt OBH-Gruppen A/S Rådgivende ingeniører