fbpx

Asbest i bygninger

Asbest er naturligt forekommende mineraler, der er så små og tynde, at de kan trænge ind i kroppen og ophobe sig i lungerne.

En asbestundersøgelse er nødvendig for at begrænse spredning af asbestfibre til omgivelserne. Nye krav i affaldsbekendtgørelse om screening af asbest i bygninger og anmeldelse af affald kræver grundige bygningsundersøgelser for bl.a. asbest.

Ved nedrivnings-, ombygnings-, renoverings- og istandsættelsesopgaver i alle typer bygninger anbefaler vi derfor en grundig asbestkortlægning over bygningsmaterialer og deres indhold af asbestholdige materialer.

 

asbestAsbest i bygninger

Asbest i bygninger har været anvendt i byggematerialer, da materialet ikke kan brænde, fordi det kan tåle meget høje varmegrader. Derfor er det i mange år blevet brugt til bl.a. isolering og brandsikring.

Indtil 1972 var der ingen restriktioner på anvendelsen af asbest i byggematerialer. Det kom først i 1986, hvor asbest blev forbudt som byggemateriale. Derfor findes der i dag stadig asbestfibre i en lang række byggematerialer som f.eks. rørisolering, gulvbelægninger, afretningslag, fugemasser, fliseklæber, pudsmaterialer, ventilationskanaler, beklædningsplader som tagplader, loftsplader og vægbeklædninger.

I OBH-Gruppen tilbyder vi at foretage en laboratorieanalyse af asbest i bygninger og af byggematerialers asbestindhold og risiko. Vi kan desuden som autoriseret arbejdsmiljørådgiver koordinere indsatsen samt rådgive om eventuelle tiltag, herunder fjernelse af asbestholdige materialer.

Hvis der er mistanke om asbest i bygningsmaterialer, f.eks. før eller i forbindelse med renovering, kan der udtages og indsendes materialeprøver til laboratorieanalyse på vores bygningslaboratorium.

OBH-Gruppen tilbyder professionel rådgivning omkring asbest i bygninger, både som rådgivende ingeniørfirma, autoriseret arbejdsmiljørådgiver og med eget bygningslaboratorium til asbestanalyse af materialeprøver. 

Har du mistanke om asbest i din bygning? Så kontakt os for en bygningsundersøgelse, eller send din materialeprøve til analyse for asbest i din bygning.
Ring til os i dag
7678 4733
Eller send os en email:
obh@obh-gruppen.dk

Jeg vil gerne høre mere om:

trustpilot-nr1