fbpx

Fugt og skimmelsvamp

laboratorium
Det er ikke kun din bolig, som bliver syg af skimmelsvamp. Dit eget helbred kan også blive ramt. Hovedpine, træthed og svimmelhed er bare nogle af de bivirkninger, som man kan få ved at bo i et hus med skimmelsvamp. Derfor er det vigtigt at få tjekket boligen for skimmelsvamp, hvis man har den mindste mistanke om, at boligen er ramt.

Fugt skaber skimmelsvamp

Skimmelsvamp i huset opstår pga. fugt. Fugt skaber nemlig grundlaget for, at skimmelsvamp kan udvikle sig. Fugt og skimmelsvamp ses i forskellige farver på væggen, men typisk er det gulligt, rødligt, grønligt eller helt sorte nuancer. Faktisk kan der også være skimmelsvamp, uden at man kan se det.

Skimmelsvamp lever af organisk materiale, og det udvikler sig primært på træ, gipsplader, krydsfiner og på tapet og tæpper. Hvis der er fugt på disse materialer, er der altså stor sandsynlighed for, at der udvikles skimmelsvamp.

Skimmelsvamp er ikke altid synligt. I hulrum, sænkede lofter eller bag tapetet kan man ikke se skimmelsvampen. Men hvis tapetet løsner sig fra væggen, kan det være et tegn på, at væggen er angrebet af skimmelsvamp. Ligeledes kan det også opdages på disse steder, hvis der opstår en muggen lugt i rummet eller ved gulv- eller loftspanelerne.

Fugt og skimmelsvamp kræver professionel rådgivning

Det er vigtigt at reagere, så snart man har mistanke om, at huset er angrebet af skimmelsvamp. Fugt giver et godt grundlag for, at skimmelsvampen kan udvikle sig yderligere, så jo før man bekæmper det, jo nemmere bliver det at komme til livs.

Vi har i OBH-Gruppen konsulenter, som er certificerede til at yde en professionel rådgivning om indeklima, fugt og skimmelsvamp. Vi tilbyder fugt- og skimmelsvampsundersøgelse og test på vores eget laboratorium.

Tegn på fugt og skimmelsvamp

Farvede plamager på vægge eller gulv

Tapet løsner sig fra væggen

Muggen lugt i rummet

Ring til os i dag
7678 4733
Eller send os en email:
obh@obh-gruppen.dk

Jeg vil gerne høre mere om:

trustpilot-nr1