fbpx

Lavenergihuse

Lavenergihuse

Ved lavenergibyggeri og lavenergihuse er det en god ide, at få en OBH rådgiver med fra start af.

Indendørstemperaturer på op til 30 grader, problemer med at holde varmen om vinteren og energiforbrug, der i ekstreme tilfælde er dobbelt så højt som beregnet. Det er nogle af de problemer, som har vist sig i de seneste års danske lavenergibyggerier.

 

Det koster ofte lidt mere at bygge energieffektivt, men hvis et lavenergihus ikke opfylder de ønskede forventninger til energiforbrug, så falder det økonomiske fundament for indtjening fra energibesparelser i bygningens levetid.

 

Det kræver god rådgivning og erfaringer at bygge et lavenergihus, og det kræver rådgivning i at udnytte potentialet for energibesparelser. Erfaringer, som vi i OBH-Gruppen har fået fra flere energibyggerier både store som mindre byggeprojekter.  

 

Lavenergihuses energiklasser

Der findes en række andre koncepter for lavenergihuse, ud over de muligheder som ligger i Bygningsreglementet. I dag inddeles nybyggeri i energiklasser, afhængigt af hvor stort deres energiforbrug er.

Energiklasserne er et udtryk for, hvor mange kilowatttimer ejendommen bruger til opvarmning, ventilation, køling og varmt vand pr. kvadratmeter pr. år.
 

Lavenergihuse findes i følgende energiklasser:

  • Et passivhus er det mest energivenlige nybyggeri. Kravene er generelt strengere end til lavenergiklasse 1.
  • Energiklasse 1 huse - her sparer man 50 procent af husets energiforbrug i forhold til huse, der er bygget efter det gældende bygningsreglement.
  • Energiklasse 2 huse - Her sparer man 25 procent af husets energiforbrug i forhold til huse, der er bygget efter det gældende bygningsreglement.

 

Svanemærket lavenergihus

Et svanemærket lavenergihus skal opfylde kravene til lavenergiklasse 2. Mærket stiller desuden en række miljøkrav til materialevalg og kvalitetssikring af byggeprocessen.

 

Lavenergihus - tag OBH-Gruppen med som rådgiver

Ønsker du at bygge et lavenergihus, så kan OBH hjælpe dig med ingeniørrådgivning og opførslen.

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har planer om et lavenergihus, så finder vi den bedste energirådgiver og ingeniør til opgaven.

Bureau Veritas logo
Ring til os i dag
7021 7240
Eller email:
obh@obh-gruppen.dk
trustpilot-nr1

Kontakt OBH-Gruppen A/S Rådgivende ingeniører