fbpx

Skimmelsvamp

Har du mistanke om skimmelsvamp i din bolig, bør du snarest få lavet en skimmelsvampundersøgelse af bygningen.Skimmelsvamp undersøgelse

OBH-Gruppen er Danmarks førende rådgivende ingeniørfirma inden for undersøgelse af skimmelsvamp samt analyse af skimmelsvampprøver i vores eget bygningslaboratorium.

Mistanke om skimmelsvamp i bygningen? Når vi foretager en skimmelsvampundersøgelse, er vores primære fokus, at finde ud af om der er skimmelsvamp og at få identificeret den bagvedliggende årsag til, at der er et skimmelsvampeangreb i bygningen. 

Vi kan tilbyde følgende indenfor skimmelsvamp: 

 • Fugt- og skimmelsvampeundersøgelse.
 • Skimmelsvamptests og analysering af prøver.
 • Hurtig levering med analyser af skimmelsvamp på eget laboratorium.
 • Valg af saneringsmetode og saneringsvejledning ved skimmelsvamp i en bygning.
 • Udarbejdelse af kravsspecifikation til udbud.
 • Gennemførelse af udbud på skimmelsanering.
 • Kvalitetssikring efter sanering om alt skimmelsvamp er fjernet.
 • Dokumentation og rapportering.
 • Kurser og faglige indlæg om skimmelsvamp.


Bestil OBH-Gruppens indeklimaafdeling til at undersøge din bygning eller bolig for skimmelsvamp. Vi er specialister i skimmelsvamp og indeklimaproblemer og har stor erfaring med at lave en uvildig og grundig skimmelsvamp undersøgelse.

Certificeret skimmelsvamprådgivning

OBH-Gruppen er certificeret til at lave en grundig bygningsundersøgelse for skimmelsvamp. I vores ingeniørrådgivning lægger vi stor vægt på at yde en kompetent og høj faglig rådgivning. 

Hvis man finder tegn på skimmelvækst eller har mistanke om skjult skimmelsvamp i bygningen, bør man få det undersøgt. 

Skimmelsvamp er nemlig et sikkert tegn på, at der er alvorlige problemer med bygningen. Skimmelsvamp kræver en høj fugtighed for at vokse, og fugt er ensbetydende med et dårligt indeklima og skimmelsvamp symptomer. 

Hvordan ser skimmelsvamp ud?

Skimmelsvamp kan både være synligt og skjult. Skimmelsvamp ses som en lodden overflade i forskellige farver fra hvid over det gullige, rødlige eller grønlige til helt sorte nuancer (skimmel).

skimmelsvamp kuldebro OBH-Gruppen

 Foto: Billede af skimmelsvamp på væg. 

Skimmelsvamp lugter ofte muggent

Skimmelsvamp og dens sporer findes overalt i luften og i mange materialer. Er forholdene tilstede i form af fugt, vil skimmelsvamp begynde at vokse og brede sig. Skimmelsvamp lever af organisk materiale og trives på bl.a. træ, gipsplader, krydsfiner, i støv og på tapet og tæpper. 

Hvor finder du skimmel?

Skimmelsvamp sidder ofte synligt på vægge, gulve eller lofter, men kan også gemme sig som skjult skimmelsvamp på steder, hvor de er svære at opdage, - f.eks. i hulrum ved sænkede lofter, skunke eller bag tapet. Du kan opdage den skjulte vækst af skimmelsvamp ved at tapetet løsner sig, eller der opstår en muggen lugt i rummet eller ved fodpanelerne. 

Skimmelsvamps biologiske fakta:

 • Skimmelsvamp er mikroorganismer, der findes overalt.
 • Skimmelsvamp kræver en høj luftfugtighed for at trives. Helst en Relativ Luftfugtighed (RF) på ca. 70 %. Det er ideelt at holde RF på ca. 40-45 % i hele boligen.
 • Skimmelsvamp knytter sig til organiske materialer som støv og snavs.
 • Man regner med, at der findes mere end 1,5 millioner forskellige arter.
 • Skimmelsvamp vokser i kolonier og er bundet sammen i netværk.
 • Skimmelsvamp spreder sig ved at frigive millioner af sporer til luften. Når de rette vækstbetingelser er til stede, spirer sporerne og danner nye kolonier af skimmelsvamp.
 • Skimmelsvamp udskiller forskellige stoffer, bl.a. mykotoksiner (svampegiftstoffer) og stofskifteprodukter, som vi fornemmer som f.eks. lugte.
 • Skimmelsvamp spiller en vigtig rolle som nedbrydere i naturens kredsløb, men i for store mængder kan skimmelsvamp have en række sundhedsskadelige effekter på mennesker.
 • Skimmelsvamp kan vokse i hulrum i huset som f.eks. i krybekældre eller i vægge. Det kaldes skjult skimmelsvamp, og det er kun symptomer, der kan afsløre skimmelsvampen. 

Årsager til vækst af skimmelsvamp

Skimmelsvamp udvikler sig og vokser i fugtigt miljø. Det fugtige miljø kan forekomme såvel i de synlige som i de skjulte bygningskonstruktioner. De fugtige miljøer opstår typisk, hvor varm rumluft møder kolde flader, eller hvor bygningsdelene opfugtes som følge af indtrængende vand, udsivende vand eller opsuget vand. Skimmelsvampangreb skyldes ofte byggetekniske fejl eller skader på bygningsdele.
 

Skimmelsvamp kræver byggeteknisk rådgivning

Skimmelsvamp kræver normalt professionel byggeteknisk rådgivning, ellers risikerer man ikke at finde selve årsagen og fugtkilden til fremkomsten af skimmelsvamp. En skimmelsvampafrensning vil normalt kun have en kortvarig virkning, hvis man ikke finder den bagvedliggende årsag og fugtkilde i bygningen. 


Skimmelsvamp konsulent

Bestil byggeteknisk indeklimarådgivning til skimmelsvamp hos OBH-Gruppen

OBH-Gruppens indeklimakonsulenter yder en professionel byggeteknisk rådgivning om indeklima og skimmelsvamp.

Vi tilbyder en helhedsløsning med en professionel byggeteknisk skimmelsvampundersøgelse sammen med adgang til mikrobiologisk skimmelsvamptest på eget bygningslaboratorium.

DNA skimmelsvamp test nyNyhed fra OBH-Gruppen A/S Rådgivende Ingeniører - Danmarkspremiere 3. generation af DNA skimmelsvamp test mere effektiv og hurtigere analysesvar.

Skimmelsvamp anbefaling af test: Oplever du symptomer på skimmelsvamp, eller har du mistanke om skimmelsvamp, så anbefaler vi, at du tester dit indeklima med en DNA-skimmelsvamptest. Skimmelsvamptesten er 100% objektiv. Efter prøvetagning bliver testen analyset på vores laboratorium. Testen er i dag den bedste test på markedet, til at give dig vished om indeklimaet er påvirket af både synlig og skjult skimmelsvamp - læs mere om DNA-test skimmelsvamp. Nyhed Danmarkspremiere 3. generation af DNA skimmelsvamp test eller OBH-Gruppen har testet mere end 3000 ejendomme for skimmelsvamp med anvendelse af DNA teknologi 

Ring til os i dag
7678 4733
Eller send os en email:
obh@obh-gruppen.dk

Jeg vil gerne høre mere om:

Kontakt bygningslaboratoriet

Mads Peacock 01
Mads Peacock
Laboratorieleder

7678 4606
2726 4606
mpe@obh-Gruppen.dk

 

Louise Hermansen
Louise Hermansen
Cand. Scient.
7678 4538
loh@obh-Gruppen.dk

 

Mette Fransson
Mette Fransson
Laborant

7678 4856
mfr@obh-Gruppen.dk

 

Tina Eckardt 01
Tina Eckardt
Laborant

7678 4586
tec@obh-Gruppen.dk
trustpilot-nr1