fbpx

Skimmelsvampsymptomer

Oplever du skimmelsvamp symptomer, så anbefaler vi at du tester dit indeklima med en DNA-skimmelsvamptest. Skimmelsvamptesten er i dag den bedste test på markedet, til at give dig vished om indeklimaet er påvirket af både synlig og skjult skimmelsvamp. 

Skimmelsvampsymptomer

Har du mistanke om skimmelsvampsymptomer? Skimmelsvamp kan give dig og din familie en symptomer. Ifølge Astma-Allergi Danmark er mennesker med skimmelsvamp symptomer et stigende problem, da bygninger i dag bl.a. er blevet mere lufttætte. Skimmelsvampsporer i indeklimaet kan medføre alvorlige indeklimaproblemer i bygningen, og bør som udgangspunkt undgås.

Folk, der er disponeret for allergi, eller på anden måde er særligt følsom, er i særlig høj grad i risikogruppen for skimmelsvampsymptomer. Skimmelsvampesporer indeholder både irritative og allergifremkaldende stoffer, ligesom mange skimmelsvampe udskiller generende lugtstoffer (muglugt). Nogle skimmelsvampe – de såkaldte Særligt Biologisk Aktive Skimmelsvampe (SBAS) - danner endvidere giftstoffer (mycotoxiner), og i visse tilfælde kan skimmelsvampeangreb medføre meget svære helbredsmæssige reaktioner.

Skimmelsvamp formerer sig vha. skimmelsvampesporer, der spredes med luften, og mange af disse sporer vil derfor også være at finde i støv og luft inde i vores bygninger.

Generelle skimmelsvampsymptomer:

 • Ekstrem træthed
 • Hovedpine
 • Koncentrationsbesvær
 • Hukommelsesproblemer
 • Feber
 • Nedsat immunforsvar
 • Hyppige luftvejsinfektioner


Slimhindesymptomer: 

 • Stoppet næse
 • Kløe i øjne
 • Brændende fornemmelse i huden
 • Hæshed
 • Øm hals
 • Allergier


Lungesymptomer:

 • Hoste
 • Åndedrætsbesvær
 • Astma
 • Bronkitis

 

Det er meget forskelligt, hvor følsomme mennesker er over for skimmelsvamp, og hvilke symptomer det medfører. Særligt følsomme mennesker, som i forvejen lider af astma eller allergi, reagerer kraftigere end andre. Børn reagerer hurtigere og kraftigere end voksne, fordi der er kortere afstand mellem øvre og nedre luftveje. Børn har også en øget risiko for at udvikle astma pga. fugt og skimmelsvamp.

Har du symptomer, bør du kontakte din læge, og ved mistanke om skimmelsvamp i bygningen kan du kontakte os.

 

Stor viden og erfaring med skimmelsvampsymptomer

OBH-Gruppens indeklimakonsulenter er certificerede til at lave bygningsundersøgelser for skimmelsvamp. Det betyder, at konsulenterne er trænet i at se sammenhængen mellem symptomer og de forskellige faktorer i indeklimaet, som kan udløse symptomerne.


Har du mistanke eller går med ovenstående skimmelsvampsymptomer? - Så ring i dag, og bestil en bygningsundersøgelse hos OBH-Gruppen og få undersøgt dit indeklima for skimmelsvamp.


 
Vores bygningslaboratorie er specialister i skimmelsvamp, og vore bygningskonsulenter er certificerede til bygningsundersøgelser, fordi vi ved, at det kræver stor viden og erfaring at rådgive mennesker med skimmelsvampsymptomer i dårlige bygninger. Ved skimmelsvampsymptomer kræver det en skimmelsvampundersøgelse, hvor vi gennemgår bygningen indvendigt og udvendigt for at afdække omfang og risikoen for fugt og skimmelsvamp. Vi laver en bygningsundersøgelse med relevante fugtmålinger og tager evt. mikrobiologiske prøver til undersøgelse på vores bygningslaboratorium.

Det betyder, at vores bygningskonsulenter er trænet i at se sammenhænge mellem gener og symptomer og de forskellige faktorer i indeklimaet, som kan udløse symptomerne.

 

FAKTA: Sporer og andre bestanddele fra skimmelsvamp indeholder proteiner, stivelse og giftstoffer, der kan fremkalde reaktioner ved indånding eller kontakt med huden. På sigt kan det medføre astma og/eller allergi.
Flere dokumenterede undersøgelser har vist en sammenhæng mellem luftvejssymptomer og bestemte bestanddele fra skimmelsvamp.

Links skimmelsvamp symptomer

Skimmelsvamp symptomer læs mere

 

Ring til os i dag
7678 4733
Eller send os en email:
obh@obh-gruppen.dk

Jeg vil gerne høre mere om:

Kontakt bygningslaboratoriet

Mads Peacock 01
Mads Peacock
Laboratorieleder

7678 4606
2726 4606
mpe@obh-Gruppen.dk

 

Louise Hermansen
Louise Hermansen
Cand. Scient.
7678 4538
loh@obh-Gruppen.dk

 

Mette Fransson
Mette Fransson
Laborant

7678 4856
mfr@obh-Gruppen.dk

 

Tina Eckardt 01
Tina Eckardt
Laborant

7678 4586
tec@obh-Gruppen.dk
trustpilot-nr1