fbpx
Image

Aflevering af anvendeligt byggeri

Det er altid spændende for bygherre at overtage det færdige byggeri, når anlæg afløses af indflytning og drift

OBH Rådgivende Ingeniører anbefaler bygherrer at alliere sig med byggeteknisk rådgivning allerede i planlægningsfasen for at tilknytte byggeprojektet teknisk og juridisk bistand specifikt til gennemgang af det færdige byggeri. OBH gennemfører afleveringsforretninger i hele landet og leverer den omhyggelige dokumentation og de protokoller, der kan forebygge langstrakte tvister.

OBH Rådgivende Ingeniører bistår med forberedelse og gennemførelse af afleveringsforretninger.
Det er vigtigt at holde generalprøve med førgennemgang og grundig registrering af fejl og mangler, så udestående udbedringer ikke efterfølgende bliver bygherres ansvar. Driften skal ikke betale for anlæg.

Vi stræber efter at aflevere et mangelfrit byggeri og motiverer de udførende med tydelig kommunikation om registrering og opdatering af mangler, så enhver god indsats honoreres med en kortere tjekliste tæt på mål. Afleveringsforretningen dokumenteres og aftaler om evt. udbedringer noteres omhyggeligt.

Kvalitetssikring

Afleveringsforretningen er en gennemgang af bygningen, der sikrer, at den lever op til alle lovkrav i byggetilladelsen, så myndighedernes tilladelse til at tage bygningen i brug kan opnås. Det sikres, at kontrakter og aftaler er overholdt og bygherres krav og egne leverancer er håndteret, som forventet.

OBH deltager i afleveringsforretningen sammen med bygherre og entreprenør, hvor vi tager notater om synlige fejl, noterer aftaler om frister for udbedringer og besvarer spørgsmål om økonomi.

Afleveringsprotokol

Afleveringsforretningen afsluttes med en afleveringsprotokol. Det er et juridisk dokument, der markerer, at ansvaret for byggeriet overgår til bygherren. Mangellisten indgår som et bilag til protokollen sammen med værdisætning af udbedringerne. Entreprenørens garanti på 15 procent nedskrives efter afleveringen til 10 procent og efter 1-års gennemgangen nedskrives garantien til to procent. Efter 5-års gennemgang af et fejlfrit byggeri uden mangler bortfalder garantien helt.

Kontakt os i dag på:
7020 1232 eller
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

OBH Rådgivende Ingeniører
Følg os: