fbpx
Image

Beregninger af energirammen for nybyg er et lovkrav

Man beregner energirammen for at sikre, at huset kan godkendes til at få en energi­mærkning og en ibrugtagnings­tilladelse. Derfor er det vigtigt, at man fra byggeriets start indtænker energiforbruget.

Inden du kaster dig ud i dit nye byggeprojekt, skal du have styr på bygningens energiramme. Siden 2006 har der nemlig været krav i bygningsreglementet om, at der skal laves et energimærke for nybyggeri.

En energirammeberegning er en udregning, der dokumenterer, at husets samlede energibehov overholder de krav, der er for nybyggeri ifølge det gældende bygningsreglement. Bygningen må ikke forbruge mere energi, end bygningsreglementet tillader, hvilket også omtales som bygningens energiramme.

Vores bygningsingeniører udfører beregningen ud fra arkitektens tegninger af bygnigen. Vi kommer hele vejen rundt fra fundament til tag. I energirammen indgår det samlede behov for energi til:

  • Opvarmning
  • Ventilation
  • Nedkøling
  • Varmt brugsvand

Helt lavpraktisk må du ikke opføre en ny bygning, hvis energirammen ikke er opfyldt. Energirammeberegningen skal derfor ligge klar, allerede når du ansøger om byggetilladelse.

Energirammeberegningen figurerer som bilag til din ansøgning, og hvis den ikke overholder den gældende energiramme, er det omsonst at sende ansøgningen af sted.

Vores fornemste opgave er at sikre, at dit nye byggeri lever op til energirammen i den energiklasse, du ønsker, så du undgår at bruge for meget energi.

Kontakt os for et uforpligtende møde og tilbud på energirådgivning.

Kontakt os i dag på:
7020 1232 eller
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

OBH Rådgivende Ingeniører
Følg os: