fbpx
Image

Vi er lige, hvor vi
allerhelst vil være

Familien Kirk er glade for det hus, de har boet i, i over 40 år. Boligen har dannet rammen om deres og børnenes liv i det hyggelige område i Risskov.

Parret har besluttet at blive boende i huset, så længe som det er muligt. De har løbende tilpasset hus og have, så det er til at overkomme, både mens de var i arbejde og nu som pensionister. Nu er turen kommet til en større renovering, som gerne skal give dem endnu flere år i hjemmet.

Børnene er vokset op her

Duften af saltvand rammer næsen i det øjeblik, man træder ud af bilen ved boligen i Risskov. Ganske kort væk er der strand og hav. Noget som familien har nydt godt af, på samme måde som de har sat stor pris på det tætte naboskab, der har betydet gode venskaber måske for resten af livet.

Et hjem med mange minder. Det er, hvad Jens Kirk og hans kone har i deres hus. Det er som sådan ikke en ekstravagant bygning med overdådig arkitektur og nyskabende løsninger. Nej, det er en funktionel bolig, som Jens Kirk forklarer det, hvor tingene virker og gerne skal fortsætte med at gøre det.

Og børnene. De er voksne nu og for længst flyttet hjemmefra, men ikke desto mindre holder de ligesom forældrene meget af barndomshjemmet.

”Vi kan mærke, at stedet har betydning for dem, og de vil nok synes, det er lidt mystisk, hvis de ikke kan komme her mere,” siger Jens Kirk.

Heldigvis for børnene behøver de ikke bekymre sig om det, for forældrene har besluttet at blive boende i deres knapt 200 kvadratmeter store bolig.

”Vi er meget glade for området, og vi kan simpelthen ikke forestille os at flytte herfra. Derfor gik vi i gang med at renovere huset, så det kan holde vores tid ud.” siger Jens Kirk.

Kontakt os i dag på:
7020 1232 eller
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Image

Det kan godt være, at folk tænker, at 30.000 kroner for en byggerådgiver er mange penge, men i den her branche løber det hurtigt op, hvis ikke kontrakter, materialevalg osv. er helt på plads. Så hvis man med rådgiverens hjælp kan undgå blot nogle få ekstraregninger, er det hurtigt tjent hjem,” siger Jens Kirk.

Rådgivning er en god investering

Byggebranchen er ikke ukendt for familien Kirk. Både Jens og hans kone er pensionerede bygningsingeniører og kender betydningen af god planlægning i et byggeri. Deres arbejdsområde har ikke været inden for parcelhusområdet, så de har som mange andre ikke så meget viden, da de skulle i gang med renoveringen. De valgte derfor at tage fat i en rådgiver for at få hjælp til at skrue projektet sammen.

”Det kan godt være, at folk tænker, at 30.000 kroner for en byggerådgiver er mange penge, men i den her branche løber det hurtigt op, hvis ikke kontrakter, materialevalg osv. er helt på plads. Så hvis man med rådgiverens hjælp kan undgå blot nogle få ekstraregninger, er det hurtigt tjent hjem,” siger Jens Kirk.

Familien Kirk skal både renovere tag og lette partier i gavlene med bedre isolering og dampspærre samt udskifte døre og vinduer i hele huset. En stor investering som kan være svær at overskue som privatperson.

Derfor henvendte de sig til en privat byggerådgiver, som har været med i hele processen. De har fået hjælp til blandt andet materialevalg, prisoverslag, udbudsmateriale og udkast til kontrakt.

”Det har været en rigtig god sikring for os, men også håndværkeren. Med en klar kontrakt er ingen af parterne i tvivl om, hvad der er aftalt. Det hele står i kontrakten,” siger Jens Kirk.

Hvis der endelig skulle opstå en uventet situation, kan Jens kontakte sin rådgiver, og så er det ham, der tager sig af al dialogen med håndværkerne. Jens forklarer, at det kan være rart at have en ekstern person, der har faglig indsigt og kendskab til området, som tager snakken med håndværkeren.

Image

Godt at få sit hus igen

”Håndværkerne er rigtig professionelle,” siger Jens Kirk og fortæller, at familien sagtens kan bo i huset, selvom der bliver hamret og banket på loftet. Det kan muligvis være en bekymring med større renoveringer, om man nu skal genhuses og i hvor lang tid ”spektaklet” står på. For familien Kirk strækker det sig over 4-5 måneder, hvor de kan opholde sig i stueetagen, mens håndværkerne arbejder på førstesalen.

”Der er fastlagte tidsrum for, hvornår håndværkerne er her. Vi ved præcis, hvornår vi får ”ro” igen i løbet af dagen,” siger Jens.

Selvom det er skønt, at byggeriet er i fuld gang, og at det er hensynsfulde folk, der arbejder på boligen, så ser ægteparret frem til at blive alene i huset igen.

”Vi glæder os selvfølgelig til at få lidt fred igen og se, hvordan det hele ender med at tage sig ud,” siger Jens Kirk.

Fortæl os om dit projekt.

Du er meget velkommen til at kontakte os på 7020 1232 og få en snak.

Vi glæder os til at høre mere om dig og dit projekt. 

Skal vi kontakte dig?


Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt.
OBH Rådgivende Ingeniører
Følg os: