fbpx
Image

IKT og BIM styrer dit byggeprojekt i 3D

Store som små byggeprojekter kan styres ned til mindste detalje ved at benytte IKT og BIM. Det sparer tid og penge for alle involverede.

Forestil dig, at du med få klik kan få overblik over hele din bygning helt ned til mindste detalje. Både i byggefasen og i driftsfasen. På den måde slipper du som bygherre for at lave forhastede løsninger på byggepladsen.

Man kan ikke sige IKT (Informations Kommunikations Teknologi) uden at sige BIM (Bygnings Informations Modellering), da det er to sider af samme sag. Men helt kort handler det om 3D-modellering af din bygning.

IKT er det skriftlige bilag, du får, når du indgår en kontrakt om 3D-modelleringen. Med en IKT er alle enige om præmisserne for byggeriet og modelleringen. Eksempelvis beskriver en IKT hvordan byggeriet skal udføres, eller hvor ofte de involverede virksomheder udveksler modellerne og i hvilket format. Detaljeringsgraden spænder bredt og afhænger af dine behov.

Berig modellen med data

BIM er selve 3D-modelleringen. Her benyttes detaljerede programmer som Revit og AutoCAD, og derfor er det vigtigt at have en fælles forståelse af bygningen. Med BIM er det muligt at berige 3D-tegningerne med data. Når du eksempelvis tegner en dør, kan du berige tegningen med data om materialer, mål eller hvilke slags beslag eller skruer, der skal bruges. Al data kan trækkes ud i Excel og bruges af alle de involverede parter i bygningen. Således kan eksempelvis viceværten i et boligbyggeri se præcist, hvad der skal bruges for at reparere det ødelagte beslag på fjerde sal – uden at gå op ad trapperne. Det sparer tid for både arkitekter, håndværkere og driftspersonale.

IKT og BIM effektiviserer både projekterings- bygge- og drifts- og vedligeholdelsesfasen i din bygning. Dermed sparer du tid og penge i alle processerne.

Vi tilbyder IKT og BIM i forbindelse med alle byggeprojekter. Er det ikke behov for en detaljeret IKT-proces, anbefaler vi vores samarbejdspartnere at afstemme tegningerne med arkitekten og aftale behovet for udveksling af tegninger og informationer. På den måde effektiviserer vi byggeprocessen for alle involverede.

Kontakt os i dag på:
7020 1232 eller
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

OBH Rådgivende Ingeniører
Følg os: