fbpx
Image

Gennemgribende renovering af bevaringsværdig ejendom

Den tilknappede erhvervsejendom på Højbro Plads i København blev forvandlet til eksklusive lejligheder. 

Eksklusive lejligheder over tre etager og modebutik i stueetagen. OBH Rådg. Ingeniører har optegnet og fastlagt de nye føringsveje for el, VVS og ventilation og har leveret teknisk rådgivning og bistand i forbindelse med udbud af VVS, ventilati-on og el i særskilte entrepriser.

Komplekse beregninger til komplekse ændringer

Det har været et væsentligt ønske fra bygherre at kunne etablere en stor sammenhængende butik i stueplan med adgang direkte fra gaden og udnytte atri-umgården bedre. De store ændringer, der er udført i bygningen, har bl.a. været sænkning af gulvet, et søjlebåret dæk, der er lagt ind over butikken og en atriumgård, der er flyttet en etage op.

Kontakt os i dag på:
7020 1232 eller
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Image

Nye tekniske installationer og overflader

Da bygningen tidligere har været anvendt alene i erhvervsøjemed, har nedbrydnings- og genopbygningsarbejdet været særdeles omfattende. Det samme har optegningen af de nye tekniske installationer og retablering af overflader.

Energikrav og bæredygtighed

Alle lejligheder har avanceret styring af indeklimaet med bl.a. ventilationsventiler i loftet. Ligeledes har der været meget fokus på driftsoptimering af energiforbruget i ejendommen, og hele ejendommen er udstyret med nye energivenlige tekniske installationer, som opfylder gældende energikrav. Ligeledes er der også gjort en del ud af at optimere komforten i boligerne med bl.a. gulvvarmesystem, som styres via fjernbetjente enheder centralt i boligen.

Image

Uforudsigelige ændringer

Byggeprocessen har været udfordret af bygningens kompleksitet, idet den oprindeligt bestod af fire bygninger, der er slået sammen. Det har budt på uforudsete ændringer, hvor det har været nødvendigt at tilpasse fastlagte føringsveje til de nye forhold. Arbejdet er gennemført i samarbejde med de øvrige entrepriser på projektet og ud fra bygherres ønsker og behov. Det har eks. været et ønske fra bygherren, at der i modebutikkens store åbne butiksrum ikke skulle være synlige installationer.

.

OBH Rådgivende Ingeniører
Følg os: