fbpx
Image

Amerika Have - 121 eksklusive lejligheder

Ny bygning med et fantastisk tårn i Københavns Nordhavn

OBH Rådg. Ingeniører har været med til at opføre 121 boliger i varierende størrel-se fordelt på 12.000 m², med en stor P-kælder til beboerne på 3.223 m². Fælles for boligerne er effektive planløsninger, der udnytter pladsen optimalt.

Altanerne er i varierende størrelser så de danner et levende facadeudtryk. Facaden er forskudt vertikalt, for at skabe læ og optimerede opholdsmuligheder året rundt for beboerne. Bygningen er designet og orienteret, så hver bolig får det maksimale ud af lyset, luften og nærheden til vandet.

Den ultimative udsigt får man i det 13-etagers høje boligtårn, der samler Amerika Haves fire længer. Man kan se, så langt øjet rækker ind over København og helt over til Sverige, hvis man bor på en af de øvre etager.

Jordens bæreevne stillede store krav til projektering

Pga. bygningens placering ved vandet har der været et voldsomt vandtryk at tage højde for under projektering. I byggeperioden er der gravet 1-2 meter under havoverfladen, hvilket har stillet store krav til vores konstruktionsingeniørers projektering.

Efter at geoteknikere fik undersøgt jordbunden nærmere, viste det sig, at jordens bæreevne var alt for svag og utilstrækkelig, og at det var nødvendigt med pælefundering.

Miljøundersøgelserne viste endvidere, at jorden på grunden er forurenet ned i 5-7 meters dybde. Der blev derfor udarbejdet graveplaner, hvor grunden er opdelt efter forureningsklasser, der viste, hvor kritisk forureningen er i forbindelse med, at jorden skulle køres væk.

Tegningsmateriale er udført i 2D og bygningsdelstegninger (opstalter) er udført efter model 3L. Vores betonelementprojektering har indeholdt udarbejdelse af fugearmerings- og konstruktionsplaner, optimering af dimensioner, som beton-tykkelse, armering og trækforbindelser samt plantegning for nummerering og inddeling af elementerne.

Professionel rådgivning til et eksklusivt boligbyggeri

Vi har ydet rådgivning til forprojekt, hovedprojekt og projektopfølgning inden for følgende fagdiscipliner:

  • Konstruktionsingeniør
  • Stærk- og svagstrømsingeniør
  • Arbejdsmiljøkoordinator (P) og (B)
  • VVS ingeniør
  • Brandingeniør
  • Akustikingeniør
  • Anlæg- og miljø

.

Kontakt os i dag på:
7020 1232 eller
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

OBH Rådgivende Ingeniører
Følg os: