fbpx
Image

Indeklimarådgivning: Sådan får du et sundt indeklima

Et sundt indeklima har stor betydning for både dit helbred og din bolig. Få styr på dit indeklima med målinger og rådgivning i, hvordan du får bugt med dårligt indeklima.

Et godt indeklima har stor indflydelse på vores sundhed, effektivitet og produktivitet. Dårligt indeklima kan medføre helbredsmæssige symptomer som f.eks. hovedpine, unormal træthed og koncentrationsbesvær, besværet vejrtrækning og slimhindeirritationer. Dårligt indeklima har i medicinske studier vist sig at have stor betydning for effektiviteten på arbejdspladsen, og forbedret indeklima har vist sig at have positiv effekt på det generelle sygefravær på arbejdspladser.

Indeklima er en fællesbetegnelse for alle de miljøfaktorer, der påvirker os, når vi opholder os indenfor - temperatur- og trækforhold, fugt og skimmelsvamp, støv, belysning, støj og akustik.

Det oplevede indeklima er meget individuelt, hvorfor indeklimaet kan opleves forskelligt af bygningens brugere. Det kan derfor være svært at overskue præcis hvad der er årsagen, og dermed løsningen til et oplevet indeklimaproblem er. Hos OBH-Gruppen har vi mange års erfaring med at kortlægge indeklimaet gennem målinger og beregninger og herudfra udarbejde vurderinger og forslag til løsninger, der sikrer de bedste forhold for netop jeres virksomhed eller din private bolig.

Hvilke årsager er der typisk til dårligt indeklima?

Mange forskellige faktorer har betydning for, om indeklimaet er godt eller skidt. Nogle af de vigtigste er:

  • Bygningens konstruktion – fx opstigende fugt og materialevalg
  • Indretning og adfærd – fx akustik, lysforhold og udluftning i storrumskontor
  • Radon fra undergrunden
  • Kemisk afgasning fra forbrugerprodukter
  • Organismer som husstøvmider og skimmelsvamp
  • Partikler fra indre og ydre kilder – det kan være fra trafik, industri, brændeovn, madlavning
  • Mangelfuld rengøring – en ret nem løsning på et stort problem

Mistanke om et dårligt indeklima? Kontakt os og bestil en bygningsundersøgelse.

Har du spørgsmål om indeklima, eller har du mistanke om problemer med indeklimaet på grund af symptomer, er du meget velkommen til at ringe og høre om mulighederne hos én af vores indeklimakonsulenter.

OBH Rådgivende Ingeniører
Følg os: