fbpx
Image

PCB – den usynlige fare

Det giftige stof PCB findes i mange bygninger og kan skabe langvarige mén for bygningens brugere.

Mange bygninger opført mellem 1950-1977 indeholder det giftige stof PCB, som oftest forekommer i bygningens fuger, gulve og malinger. Når PCB afdamper, kan det have store negativ konsekvenser for bygningens brugere.

PCB kan øge risikoen for kræft og have indvirkning på immunsystemet samt give varige skader forplantningsevnen. Derfor kan det være en god idé at foretage en PCB-undersøgelse af bygningen.

Luftens indhold af PCB-dampe måles ved opsamling af luft fra bygningen i 3-4 timer. Herefter kan det angives, hvorvidt mængden af PCB holder sig inden for Sundhedsstyrelsens anbefaling på 300 ng/m3.

Forbedrer indeklimaet.

En PCB-undersøgelse kan omfatte udtagning og analyse af både materialeprøver og luftprøver. PCB-undersøgelsens primære formål er at undersøge, om der kan findes PCB-holdige bygningsmaterialer, og om mængden af PCB overstiger sundhedsstyrelsens retningslinjer.

Ved PCB-undersøgelse og -analyse i OBH Rådgivende Ingeniører forener vi erfaring, innovation og faglig ingeniørviden. Vi har en stor bredde af kompetencer til at udføre den rigtige PCB-undersøgelse og analyse, så vi kan hjælpe dig bedst muligt..

OBH Rådgivende Ingeniører
Følg os: